Начало / Новини / Събития

  • a+
  • a-
Kалендар - Януари
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
  1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

МТСП ще стимулира финансово социалното предприемачество

4 април 2016

МТСП ще стимулира финансово социалното предприемачество

„Министерството на труда и социалната политика вярва в необходимостта от подкрепа развитието на социалната икономика. Ние работим в момента по текстове на Законопроект за социалното предприемачество. Освен това работим и върху съвсем конкретни мерки, чрез които да се финансират конкретни социални проекти. С успешното функциониране на социалното предприемачество ще се повиши заетостта и социалното включване на хората с увреждания на трудовия пазар.“ Това заяви вицепремиерът и министър на труда и социална политика Ивайло Калфин , който официално откри Петия Eвропейски форум за Социално Предприемачество в град Пловдив.

 

В рамките на изказването си той акцентира още, че МТСП се стреми към успешно изпълнение на  приетия двегодишен План за действие 2016-2017 г., който очертава  основните приоритети и мерки за насърчаване на социалната икономика и  повишаване видимостта на социалните предприятия. 

 

„Това, което сме постигнали до момента ни  дава увереност, че България има своите перспективи и ясни приоритети в тази област. МТСП  е отворено за всякакви идеи, така че социалната икономика и интеграция на хората с увреждания за социализация и пълноценен живот да бъдат успешни политики на правителствата на Република България“, завърши министър Калфин.

 

*Европейският панаир на предприятия и кооперации от социалната икономика събира организации и фирми на хора с увреждания, които да покажат на посетителите резултатите от своите бизнес и социални инициативи. Това е единственото по рода си изложение  в Европа. Повече от 100 социални предприятия от над 16 страни ще участват в панаира тази година.

 

В рамките на панаира ще се проведат семинари и кръгли маси по актуални въпроси, в които всички желаещи могат да се включат. Очаква се Форумът да привлече повече от 30 000 посетители.