Начало / Новини / Събития

  • a+
  • a-
Kалендар - Януари
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
  1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Първи европейски панаир на социални предприятия и кооперации на хора с увреждания и Европейска конференция на тема: „Социално предприемачество и Европа 2020"

29 март 2012

Покана

nfri.png

 

ФотогалерияВидеоклип 

Националната федерация на работодателите на инвалиди, като съорганизатор при провеждането на Първия европейски панаир на социални предприятия и кооперации на хора с увреждания, има удоволствието да Ви покани на официалното откриване от Министър-председателя на Република България г-н Бойко Борисов и министъра на труда и социалната политика г-н Тотю Младенов на ПЪРВИЯ ЕВРОПЕЙСКИ ПАНАИР НА СОЦИАЛНИ ПРЕДПРИЯТИЯ И КООПЕРАЦИИ НА ХОРА С УВРЕЖДАНИЯ на 29 март 2012 г., четвъртък, от 10.00 часа, палата № 6 на Международен панаир - гр. Пловдив и на ЕВРОПЕЙСКА КОНФЕРЕНЦИЯ на тема: „СОЦИАЛНО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО И ЕВРОПА 2020" с участие на представители на Европейската комисия и други европейски институции на 29 март 2012 година, четвъртък, от 14.00 ч. в зала „България", Конкресен център на панаира, гр.Пловдив.

Основните цели на панаира са:

  • развитие на социалното предприемачество;

  • обмяна на опит и добри практики между социални предприятия на държавите-членки на ЕС и укрепване на връзките между тях;

  • повишаване на трудовата заетост на хората с увреждания;

  • осъществяване на ползотворни бизнес контакти.

Предвижда се да участват като изложители както специализирани и социални предприятия и кооперации от всички работодателски организации на хора с увреждания - НФРИ, НС на КИ, НС на ТПК, Съюз на глухите в България, Съюз на слепите в България, НЦСР, СИБ, НАСО, така и участници от държави-членки на ЕС.

Фокусът на конференцията ще бъде пълно включване на хората с увреждания, чрез заетост. Достъпът до заетост е ключов за едно общество, основано на равните права - повечето хора да имат възможност да работят, да получат възможност за професионално образование и да провеждат активен социален и икономически живот.

Дискусиите ще бъдат насочени към новите възможности, предизвикателства и политики по социалното включване чрез заетост на хората с увреждания в условията на икономическа криза. В резултат на тези дискусии се очаква да се подобри разбирането на аудиторията за ползите и начините за осигуряване на заетост на хора с увреждания и свързаните с този процес концепции.

Проявата се провежда с подкрепата на Европейската комисия, СЕКОП, Министерство на труда и социалната политика в България, Агенцията за хора с увреждания, Международен панаир - гр.Пловдив, Националния съюз на трудово производителните кооперации в България, Националната федерация на работодателите на инвалиди в България, Националния съюз на кооперациите на инвалиди и Съюзът на глухите в България.

Палата № 6 на „Международен панаир Пловдив" АД - гр.Пловдив ще бъде отворена за посещение в периода от 29 март - 01 април 2012 г. По време на Европейския панаир на социални предприятия и кооперации на хора с увреждания, ежедневно от 13.00 ч. в палата № 6 ще се провежда представително модно ревю на облекла и стоки на изложителите.

Не е необходимо да се потвърждава участие за откриването на панаира.

Вашето участие в конференцията може да заявите на e-mail: nfri@abv.bg или телефон (02) 986 53 00 - лице за контакт: Добри Вълев или Стела Костова.

Приложения:

С уважение,

Елка Тодорова - Председател на УС
на Националната федерация на работодателите на инвалиди

 

conf_sponsors.png