Начало / Новини / Събития

  • a+
  • a-
Kалендар - Декември
Пон Вт Ср Чет Пет Съб Нед
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31  

Кръгла маса на тема: “Социалната икономика и социалното предприемачество в България – възможности пред младите хора”

23 юли 2015

Икономическият и социален съвет на България (ИСС) в партньорство с Министерството на труда и социалната политика (МТСП) и Община Благоевград организира регионална кръгла маса на тема: “Социалната икономика и социалното предприемачество в България – възможности пред младите хора”, която се проведе на 1-ви април 2015 г. /сряда/ от 10.30 ч. в заседателната зала № 5 в сградата на Община Благоевград.

Дискусията в община Благоевград е четвъртата от поредица регионални кръгли маси посветени на социалното предприемачество. Във форума участваха представители на областната и общинска администрация на Благоевград, представители на МТСП, МИ и МОН и техните регионални структури, социални предприятия, кооперации от региона, студенти и преподаватели, учители и ученици, както и представители на структурите на синдикалните и работодателски организации от областта, членове на Икономическия и социален съвет и др.

 

 

Вниманието бе насочено върху ползите, проблемите и предизвикателствата пред развитието на социалната икономика и социалното предприемачество в България, както и възможностите за финансиране чрез оперативните програми и др. източници.

Целта на  дискусията бе да се повиши осведомеността на местната власт, бизнеса и другите заинтересовани страни за възможностите и условията за развитие на социално предприемачество, да се популяризират добрите практики на социалните предприятия от региона, да се откроят възможностите пред младите хора.