Социална иконoмика

Академия за социални предприемачи

23 май 2017

Академия за социални предприемачи

След успешното първо издание на Академия за социални предприемачи през октомври 2016 година, организаторите от Reach for Change Bulgaria и The Business Institute подготвят второ издание.  

Академия за социални предприемачи е интензивна обучителна програма, подходяща за активни млади хора, които работят по социална кауза, искат да я развият и изградят устойчив финансов модел, но имат нужда от насоки, знания и практически умения. 

Академията включва три модула, които ще се проведат три поредни петък вечер, събота и неделя между 9 и 25 юни в гр. София. 

Академията предлага:

1) Практически работни сесии, основани на международни методологии и бизнес инструменти на международната мреца на Reach For Change, Lean LaunchPad  Strategyzer и други.

2) Споделяне на опит и експертиза от бизнес и социални ментори, гост-говорители и опитни обучители в сферата на социалното предприемачество. Сред тях са немският експерт по инвестиране в социални предприемачи Маркус Фрайбург, Красимира Величкова от Български дарителски форум, Сергей Петров от BeeSmart Technologies и много други. Повече за екипа на Академия за социални предприемачи можете да научите на www.se-academy.bg/team

3) Нетуъркинг събития за обмяна на опит, идеи и контакти между участниците, ментори, партньори, гост-лектори и други професионалисти.

4) Екипна работа по практически казуси в сферата на социалното предприемачество, зададени от организаторите. 

Таксата за участие в Академията е 480 лева за 3 модула, разпределени в рамките на 9 дни. Най-добрите кандидати ще получат 50% стипендия (и такса от 240 лева). 

Кандидатствайте за място и стипендия в Академията до 28 май на www.se-academy.bg! 

Първото издание на Академия за социални предприемачи беше подкрепено от Министерство на труда и социалната политика като част от Плана за действие по социална икономика за 2016-2017 година към Националната концепция за социална икономика. 

Следете Facebook събитието за актуална информация.

Източник:www.se-academy.bg/team